Het alternatief voor WhatsApp in de zorg

WhatsApp in de zorg gebruiken is niet veilig. Daarom is er een alternatieve berichten app ontwikkeld voor zorgprofessionals en zorgconsumenten: Kanta Messenger.

Het gebruik van WhatsApp in de zorg blijkt niet veilig genoeg te zijn. Daarom heeft Topicus Zorg een alternatief voor WhatsApp in de zorg ontwikkeld: Kanta Messenger. Met deze app kunnen zorgprofessionals en zorgconsumenten op een veilige en verantwoorde manier met elkaar communiceren.

Een veilig alternatief voor WhatsApp in de zorg

Alle berichten die via Kanta Messenger verstuurd worden zijn versleuteld. Bovendien worden ze nergens opgeslagen, en zijn foto’s en video’s dus ook niet zichtbaar op de filmrol van de betreffende smartphone. De gevoelige medische informatie en gegevens van zorgconsumenten blijven optimaal beschermd, waardoor Kanta veel veiliger is dan WhatsApp in de zorg.

Werking Kanta Messenger

Met Kanta Messenger weet je zeker dat je met de juiste persoon communiceert, omdat je alleen maar contact kunt leggen door de QR-code op elkaars telefoon te scannen tijdens een fysieke ontmoeting. Na het scannen kun je direct berichten na elkaar versturen. Na afloop van de behandeling kan het contact permanent worden beëindigd door het contact te verwijderen.

Binnen 3 minuten jouw eerste Kanta gesprek?

Start hier >

Veilig en verantwoordKanta Messenger is een veilig en verantwoord alternatief voor WhatsApp in de zorg.
End-to-end encryptieAlle berichten, inclusief foto’s en video’s, worden versleuteld verstuurd en nergens bewaard.
Uitvoerig getestDe server, communicatielijnen en de app zelf worden regelmatig getest op privacy en veiligheid.
Overal en altijdDoordat Kanta Messenger gebruik maakt van WiFi en mobiel internet, heeft u altijd en overal toegang.
Digitale ontmoetingsplaatsKanta Messenger is niet alleen een berichten app, maar ook een digitale ontmoetingsplaats voor zorgprofessionals.
Platform onafhankelijkKanta Messenger is voor iedereen: er is zowel een iOS app als een Android app beschikbaar.
Meer informatie over Kanta als alternatief voor WhatsApp in de zorg?
Kanta App Store
Kanta - Google Play Store
Tested by Deloitte

Veilig en Verantwoord

Kanta is uitvoerig getest op privacy en security door ervaren professionals van Deloitte. Hierbij hebben ze de server, communicatielijnen en de toepassing die op je telefoon is geïnstalleerd, onderworpen aan zogenaamde hacktests. De resultaten mogen er zijn: jouw privacy en veiligheid zijn optimaal gewaarborgd!

Meer weten?

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.
Topicus