Hoe scherm ik mijn telefoon goed af?

Geplaatst op

Je telefoon is privé. Toch? De mijne wel. Toch betrap ik vaak iemand erop dat hij of zij per ongeluk even mee kijkt als ik mijn telefoon open om mijn mail of appjes te checken. Die nieuwsgierigheid wint het.

 

Bij jou ook? Beeld jij je ook wel eens in wat er zou gebeuren als je je telefoon per ongeluk ergens laat liggen?
Ik leef gelukkig met weinig zorgen of wantrouwen. Maar als het gebeurt… Weet ik echt zeker dat niemand anders dat patroontje op het scherm weet uit te vogelen? Is hij te makkelijk? Dan verkies ik toch liever zekerheid boven optimisme. Met de volgende tips en Kanta kan dat.

Tip 1. Lock screens

Veel mensen gebruiken voor het gemak een swipe of patroon om hun telefoon te ontgrendelen. Dat dit niet optimaal is ontdekte ik een paar maanden terug. Ik gaf mijn telefoon aan mijn collega Roelant Visser voor een testje. Tot mijn schrik had hij 20 seconden later de telefoon al open.

Telefoon fabrikanten geven het zelf ook al aan. Een fingerprint of pincode is veiliger voor je unlock screen dan een swipe of patroon.

Tip 2. In-App pincode / fingerprint werkt

Kanta biedt sinds versie 1.15 een extra laag bescherming, voor alle Kanta Apps (zowel de Gratis en Enterprise versies) door middel van In App pincode bescherming inclusief Fingerprint scanner. Je gegevens zijn daardoor nog veiliger, ook als je lock screen ontcijferd is.

Hoe activeer je pincode beveiliging:

Probeer het zelf uit en laat ons weten wat je er van vindt.

 

pincode-waar-vind-je-het
Stuur feedback

Je vindt de Kanta pincode beveiliging op het “Meer” scherm, aangeduid met de drie puntjes. Hoe vaak om een PIN/Fingerprint wordt gevraagd, en of je er gebruik van maakt is helemaal naar smaak in te stellen.

Tip 3. Schone veiligheid

Mocht je toch verslaafd zijn aan een patroontje. Veeg je beeldscherm regelmatig goed schoon, zodat mensen niet aan de vingerveeg kunnen zien wat je unlock patroon is. Kanta heeft een pincode bestaande uit getallen, dus daar hoef je je zelfs met een vettig scherm geen zorgen over te maken.

Enjoy, tot Kanta!

 


Kanta uitproberen op jouw toestel (binnen 3 min.)

Start >

 


Vragen?

Wij hebben antwoorden. Laat ons weten wat jou bezig houdt. Vul hieronder uw e-mail adres en uw vraag in, kom in contact.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.
Topicus